România singura țară din Europa care își are scrisă istoria în propriul...

România singura țară din Europa care își are scrisă istoria în propriul ei aur!

0 1857
”Sunteti singura tară din Europa care îsi are scrisă istoria în propriul ei aur!!!” (Barbara Lippitz, cel mai mare expert în aur din Europa). O declaratii fabuloasa făcuta de un arheolog german, poate cel mai mare specialist din lume in tot ce inseamna aur.

Piticii culturii românesti de genul unui Boia sau Patapievieci, primul remarcându-se prin faptul că îi consideră pe români un popor insignifiant în istoria si cultura europeană, fără drepturi istorice în Transilvania, iar al doilea fiind celebru prin emanatii pseudointelectuale de genul “Românii nu pot alcătui un popor pentru că valorează cât o turmă: după grămadă, la semnul fierului roşu…” sau “Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira  spinării”…, asadar, piticii culturii românesti vor avea încă o ocazie să le stea vorbele în gât, cu tot cu continutul lor filozofic, ca urmare a declaratiilor fabuloase făcute de un reputat om de stiintă german, doamna Barbara Deppert Lippitz, arheolog, probabil cel mai mare expert în aur din Europa.
MINOLTA DIGITAL CAMERAFiind prezentă în România pentru analiza brătărilor dacice din aur, a căror autenticitate este dincolo de orice discutie, Barbara Deppert Lippitz ne spune: “Sunt unul dintre specialistii cei mai cunoscuti, nu numai în Europa, ci în toată lumea, si spun adevărul. Civilizatia dacică este magnifică, iar eu sunt mândră că mă lupt pentru daci, aici, în tara dumneavoastră.(Marius Fincă – “Cine sunt strămosii nostri?” )

Într-un intrerviu acordat revistei Formula As, arheologul german ne mai spune si alte lucruri extraordinare. Iată câteva extrase semnificative din acest interviu:
“Voi sunteti cu siguranta urmasii dacilor. Romanii au venit, au luat aurul, au stat o perioada si au plecat. Este adevarat ca au lasat si cateva urme prin aceasta trecere temporara pe teritoriul dac. Au lasat putina latina, pentru ca latina era limba oficiala, au lasat ceva monumente, expresie a recunoscutei culturi romane, si foarte putine obiceiuri, dar ei nu au putut sa schimbe structura poporului dac, pana la plecarea lor si nici dupa aceea. Poporul român, care desigur a suferit si alte influente, se deosebeste radical de cel italian. Este mult mai ospitalier, mai jovial, mai comunicativ. Legatura românilor cu natAUR DACIC - COLIERura este mult mai profunda decat a celorlalte popoare europene. Si aceasta este cea mai importanta mostenire pastrata de la daci. Dacii erau una cu natura. Natura era viata lor, iar viata lor era natura.”

“Aveti peste 6000 de ani de istorie a aurului! Este istoria voastra si numai cine nu vrea nu o priveste la adevarata ei valoare. Dupa parerea mea, sunteti singura tara din Europa care are istoria scrisa in propriul ei aur. Si asta este un lucru rar si exceptional, de care puteti sa fiti mandri. Probabil ca numai in America de sud, la Bogota, in celebrul muzeu al aurului, putem vedea expus aurul indienilor, dar aceasta reprezinta doar o parte a istoriei lor si nu o intreaga istorie gravata in aur, asa cum aveti voi. Nici la Luvru, nici la British Museum si nici in muzeele din Statele Unite nu gasim ce exista in muzeul dumneavoastra de istorie. (este vorba de Muzeul National de Istorie din Bucuresti – n.m.) Sigur, au multe exponate de aur si aceste muzee, dar ele apartin altor culturi decat ale tarilor respective. Este regretabil ca voi, romanii, nu ati profitat de aceasta istorie scrisa in aur, asa cum ati fi meritat. Si cand spun “ati fi meritat”, ma gandesc la ceea ce istoria voastra a insemnat pentru Europa, la forta pe care aurul vostru a avut-o in construirea unei civilizatii demne de marile civilizatii ale lumii. Aici, la voi, nu gasim aur cumparat sau obtinut prin AUR DACIC - BRATARIcuceriri, ca in celelalte muzee ale lumii. Aici vorbim, in exclusivitate, de aur autohton.”

“Voi, poporul roman, puteti sa va mandriti cu originea voastra si sa va considerati cel putin egalii celorlalte popoare care au radacini in batrana Europa”

Oare nu le este rusine tuturor celor care au scuipat pe istoria si cultura geto-dacilor si a poporului român în ansamblul său? Oare nu se simt vinovati pentru manipulările la care sunt parte, pentru complicitatea la mentinerea falsului istoric? Câti străini ar trebui să mai vină si să declare public că nu ne cunoastem istoria adevărată si să sesizăm că principalii dusmani sunt chiar în interior?!…

 Oameni buni, să fim mândri de originea noastră si să ne comportăm în asa fel încât să fim demni de această mostenire, precum ne îndeamnă, încă din anul 1859, istoricul francez Jules Michelet: “Nu invidiati vechile popoare, ci priviti-l pe al vostru. Cu cât veti săpa mai adânc, cu atât veti vedea tâsnind viata!” (Elie Dulcu – Românii, o antichitate arhaică, c. I.)
E cel mai bun îndemn. Să strângem rândurile si să ne redescoperim istoria. Asa va afla si Europa unde îi sunt o parte din rădăcini!